måndag 13 december 2010

Ljus i mörker

Jag är övertygad om att Guds änglar såg till att det planerade terrordådet i Stockholm misslyckades.
Det är tragiskt att en 28-årig småbarnsfar är så bedragen att han tror att han tjänar Gud genom att döda sig själv och dra med sig så många andra han kan.
Det är tragiskt att han trodde att han skulle få en plats i himlen på grund av detta.
Det är tragiskt att Satan så har förvridit och förvillat vissa människor att de tror de gör gott när de tar livet av andra och sig själv, det är djupaste mörker.
Att man behöver be om beskydd för Sverige och Sveriges befolkning är ju ganska självskrivet. Men man behöver också be för människor som är i djupaste mörker, att världens ljus Jesus Kristus ska lysa in i detta mörker. Kanske skulle vi då få se en eller flera nya Paulus-apostlar komma fram, därför för Gud är inget omöjligt.


Och detta är det budskap, som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.

Den som säger sig vara i ljuset och hatar sin broder, han är ännu alltjämt i mörkret.

Den som älskar sin broder, han förblir i ljuset, och i honom är inget som länder till fall.
Men den som hatar sin broder, han är i mörkret, och han vandrar i mörkret, och han vet inte vart han går; för mörkret har förblindat hans ögon.
1 johannesbrev 1:5,10,11.

2 kommentarer:

  1. VAD SÄGER GUDEN? Om någon slår dig -- vänd sidan!

    Det är ju mycket lätt att följa alla regler i bibel om man är rik, även inga konflikter med samhälle. (men om Jesus säger att alla rikedomar du ska dela bort då detta förnekar alla). Däremot kan man inte göra sådant om man är i nöd och problem. DET FINNS MASSOR SÅDANA -- protestantiska kristna -- följer delvis Gudens lag - gör bara sådant som går för henne/honom och struntar på jobbiga.

    NUTID I kyrkan ska pastor fråga ifrån brudparen "vill du [namn] vara med henne i lusten" (OBS! just i LUSTEN, inte "i nöden och losten"). Varför? För att om vi tittar samhället då alla är ihop endast i lusten (samt människans egna lagar stödjer detta!).

    Jesus säger "Den som är fri ifrån synd, ska kasta första sten", men ändå dömar vi varandra och gör egna regler -- vi har polisen, domstol, vadsomhelst. Alla dessa ju betyder att vi kastar sten ändå fast vi har alla egna synd! Så egentligen vi går mot Gudens lag för att vi redan dömar varandra och har egna "dömande mekanismer" !!! Vi följer aldrig Gudens lagar hitills vi dömar varandra och har polisen, domstol, inkasso!

    SvaraRadera
  2. Det är bra med kristen tro om det betyder att människan förbättras inuti. Men det är inte alltid så för att vissa människor har sådant "tro" som verktyg för att fly ifrån sina egna problem och tappa kontakten med eget själ.


    Det är bra att läsa ditt blog och tänker att du är på hälften av väg snart att se något extra i världen...

    Ha det bra, Emmy, skriv mera.

    SvaraRadera