lördag 16 oktober 2010

samtal förs om att införa TM i svenska skolor

Läste i svd idag att filmskaparen David Lynch är i Sverige just nu för att göra reklam för sin välgörenhetsorganisation som arbetar för att sprida Trancedental meditation TM, i skolor.Lynch är skapare bland annat till tv-serien "Twin peaks" som de flesta väl känner till.
Han är uppenbarligen en anhängare till yogin Mahareshi Mahesh, som är den som grundade TM efter två års mediterande i Himalaya.Flera länkar på Lynchs foundations hemsida går till yogin Maharishis hemsidor bland annat till "school of the age of enlightment".
Idag har David Lynch foundation ingen verksamhet i Sveriges skolor, men samtal pågår med flera skolor som visat intresse enligt svd.
TM har tydligen införts på flera skolor i nordamerika och även i Sydamerika kan man läsa på David Lynch foundations hemsida
Vill vi att den här mannen Maharishi och hans TM med mantran ska influera svenska skolbarn. Det är inte religionsneutralt, Maharishi är en andlig ledare-yogi.


Jag hittar ingen info på David Lynchs eller Maharishis sidor om vilka slags mantran man använder i TM, men traditionellt använder man ju sankrit-mantran, eftersom det anses vara ett språk med heliga, kraftfulla och gudomliga ljud inom hinduismen.

Nedan en video med Lynch när han svarar på frågor angående pengar och TM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar