måndag 4 oktober 2010

Buddistisk indoktrinering i skolor

Anna Bornstein som är initiativtagare till "drömmen om det goda"projekten i skolor och förskolor, där man lär ut olika tekniker för att skapa lugn och ro. Det låter ju fint men det är buddhistisk indoktrinering i smyg, Anna Bornstein kallar jag buddistisk "apostel" i Sverige, och var den som initierade Dalai lamas sverigebesök 1996. Hon har skrivit flera böcker bland annat "drömmen om det goda"-utgångspunkten för boken är dalai lamas besök -96 som Anna initierade. Dalai lama och den buddistiska vägen En utförlig presentation av Dalai lama och den andliga trad. som han företräder.Tankar om buddhismen som psykologi.
Projektet "drömmen om det goda" har pågått sedan 2005 vad jag förstår, så min undran är varför ej kristna föräldrar reagerar på detta mer. Det är ju förtäckt religionsindoktrinering.
Hur är det möjligt att man får införa buddistiska religiösa tekniker och tankegångar i skola, förskola.Man hävdar förstås att det inte är religion utan baserat på forskning och vetenskap. Men isåfall kunde kristna få införa bönestunder osv, i skolan också, eftersom det finns forskning som säger att människor som ber och går i kyrka mår bättre och är mer harmoniska än andra. Men det vet ju alla att det skulle bli ramaskri om man skulle försöka införa kristen bön i skolan, men buddistisk meditation går bra bara man säger att det är vetenskap, mycket märkligt.
Har du barn i skola eller förskola så se upp med "drömmen om det goda"projekt.

Barnen öppnar sig ju för demoners läror, utan att veta om det.

Nätverket "drömmen om det goda" består enligt deras hemsida av lärare, psykologer med mera och riktar sig först och främst till skolor och förskolor.





http://www.dreamofthegood.org/DreamOfGood/inspiration.aspx

Skolor som var engagerade i "drömmen om det goda" 2005-08

Buddhism som psykologi"Anna Born stein hyllar Buddha och buddhismen


mindfullness i skolan

Paul Brunton, mystiker och filosof vars lärjunge Anna Bornstein varit.
Paul Bruntons sökande i egyptens pyramider

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar