tisdag 1 mars 2011

New age på hög nivå

I earth summit-92 i Rio de Janeiro, med andra ord Agenda 21-konferensen, var en man vid namn Maurice Strong generalsekreterare för konferensen.Generalsekreterare betyder för den som inte vet, enligt uppslagsbok en titel på en chefstjänsteman i en organisation. Generalsekreteraren kan också vara den sammanhållande kraften i större konferenser.
Och han var säkerligen också en av de som ligger bakom tillkomsten av agenda 21- planen.
Nu är jag inte en av dem som tror att klimatförändringen och växthuseffekten är enbart påhittat. Jag är övertygad om att människans beteende framförallt de senaste 100 åren påverkat miljön, genom alla olika framställda kemikalier som släppts ut, storskaligt jordbruk, industriutsläpp, bilavgaser osv.Och jag tycker det är bra om man arbetar för att minska utsläpp och nersmutsning. Men det finns uppenbarligen en annan agenda också bakom agenda 21, en new age-agenda.

Maurice Strong är en man som haft många fina titlar och befattningar, inom FN bland annat. Han har till exempel arbetat direkt under kofi Annan en period.
Strong ska också ha varit den som initierade förslaget om utsläppsrätter.
Han var också inblandad i olja för mat-skandalen, han var anklagad för att ha tagit emot mutor vad jag förstår, men han blev aldrig åtalad. Efter det flyttade han till Beijing i Kina.
Maurice Strong och hans fru Hanne Strong har starka ägarintressen i Baca Grande i Colorado, och de har önskat att skapa ett andligt new agecenter där och tillät olika religiösa grupper att komma dit och etablera sig och bygga tempel.Bland annat finns hindutempel,zen-center,karmelitkloster,olika tibetanska center, medvetandets tempel ashram och olika new age-happenings där.

Lite historia om Maurice Strong


Hanne Strong
Hanne Strong som är gift med Maurice är aktiv inom GPIW(global peace initiativ of women)där hon finns i rådgivande styrelsen. På GPIW:s hemsida skriver man öppet att "deras mission är att hjälpa till att manifestera den gudomliga feminitetens speciella krafter- Shakti-modergudinnans kraft, vilken möjliggör den inre transformation som nu krävs för att möta utmaningarna mänskligheten står inför." Hannes syster Marianne Marstrand sitter i huvudstyrelsen.
Hanne Strong var engagerad i NGO:s Global forum som pågick parallet med politikernas agenda 21-möten-92. I Global forum samlades olika andra, andliga ledare bland annat Dalai Lama.video från global forum-92-"together we can make it happen"
Hanne Strong sitter i rådgivande rådet i IBAVI(international believs and values institute)där står det om henne att hon har startat det största interfaith och ekumeniska retreatcentret och hållbarhetscommunity i Nordamerika(Baca,crestone).
Det står också att hon har tagit emot en bred andlig träning genom undervisning, direkt överföring och initiationer från nord-och-sydamerikanska shamaner, tibetan buddhist lamor, hindumästare, sufis och andra mystiker.
En videon som visar ett runda bord- samtal med Hanne Strong där hon talar om hur man ska kunna skapa ett nytt paradis på jorden. Notera att i slutet av videon säger hon "hur ska vi då kunna återskapa ekosystemen som håller på förstöras "jo genom att använda världens militärarmer och genom att använda ungdomarna i världen".

Earth charter
Och som om inte det räcker, har Maurice Strong grundat Earth charter bland annat tillsammans med Michail Gorbatjov. Earth charter är en "deklaration av fundamentala etiska principer för att bygga en rättvis, hållbar och fridfullt globalt samhälle i 21 århundradet."
Tro det eller ej men till earth charter har man byggt en hoppets ark, den är byggd med Bibelns förbundsark som förebild.Arken där moses förvarade stentavlorna med de tio budorden.
I earth charters ark som byggts av trä och målats av konstnärer med bland annat alla möjliga olika religiösa symboler, i denna ark förvaras earth charters deklaration med etiska principer, skrivna på papyrus. Arken är utformad så man kan bära den med två stänger, precis som bibelns förbundsark. De olika sidorna på earth charters ark symboliserar de olika elementen, vatten, eld, jord, himmel.
Efter 11/9-2001 bars den här arken till New York av de som är engagerade i det, och den ställdes i FN-byggnaden under en period. Den har också fått följa med till earth summit konferenser exempelvis i Johannesburg, sydafrika.
earth charter och arken


Allt det här övertygar mej om att bakom Agenda 21 finns även en agenda att skapa en enda världsreligion, av alla nuvarande religioner.
Det här är ännu ett politiskt och religiöst utopibyggande, och den här utopin kommer med den teknologi vi har idag att omfatta hela världen.
Kommer det här bli det sista utopibygget innan den verkliga Kristus kommer tillbaka för att upprätta allt.
Från sammanställningen i nyhetsbrevet från GPIW:s andliga forum under G20-mötet i Seoul i Sydkorea,avslutar Hanne Strong forumet-jag citerar nyhetsbrevet:
"Hanne Strong, founder of the Earth Restoration Corps, closed the day by offering that the root cause of the current state of the world is a human consciousness that has not yet evolved to overcome the problems we face. She asked the room to contemplate, rather, on the key technology needed to reach masses of people so that positive transformation and evolution can occur in time."

En länk till "a spiritual United Nations", där man citerar bland annat ockultisten Alice Bailey. Det går inte att se vilka personer som står bakom sidan, men med den info jag har så är det troligt att Hanne och Maurice Strong är bland dem som står bakom.

Agenda 21 med dold agenda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar