fredag 23 juli 2010

vatten och stjärnor

När Gud mätte ut åt vinden dess styrka och avvägde vattnen efter mått,när Han stadgade en lag för regnet och en väg för tordönets stråle, då såg Han och uppenbarade visheten, då lät Han henne stå fram, då utforskade Han visheten. Och till människorna sa Gud så: "Se Herrens fruktan det är vishet, och att fly det onda är förstånd.
Job 28:25-28

Ja Gud är för hög för vårt förstånd, Hans år är flera, än någon kan utrannsaka.
Se, vattnets droppar drar Han uppåt, och de sila ner som regn, där Hans dimma går fram; skyarna gjuter dem ut som en ström, låter dem drypa ner över talrika människor.
Job 36:26-28

Vem har åt regnflödet öppnat en ränna och banat en väg för tordönets stråle, till att sända regn över länder där ingen bor, över öknar, där ingen människa finns, till att mätta ödsliga ödemarker occh ge växt åt gräsets brodd?
Säg om regnet har någon fader och vem som födde daggens droppar?
Job 38:25-28



Sök Herren, så får ni leva, om inte så ska han komma över Josefs hus lik en eld, och elden ska bränna, och ingen ska släcka den till att rädda Betel.
Ni som förvandlar rätten till malört och slår ner rättfärdigheten till jorden, vet:
Han som har gjort sjustjärnorna och Orion, Han som kan förvandla svarta mörkret till morgon och göra dagen mörk som natten, Han som kallar på havets vatten och gjuter det ut över jorden- Herren är hans namn.
Amos 5:6-8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar