fredag 31 december 2010

kinesisk mission

Läste en trevlig artikel i Svd idag om växande kristen tro i Kina, med rubriken "kristen tro sprider sig".
Det står också om en gammal kinesisk ide om att ta kristendomen tillbaka till Jerusalem.
Citat från tidningen "På 20-talet kom den kinesiska församlingen ”Jesus familj” fram med en idé om att ta kristendomen tillbaka till Jerusalem. De resonerade att kristendomen hade spridit sig först från Jerusalem till Europa och sedan vidare till Afrika och Asien. Nu var det kinesernas uppgift att slutföra arbetet och omvända länderna längs den gamla Sidenvägen, ända tillbaka till Jerusalem. Då skulle arbetet vara slutfört och Kristus kunna återvända för att hämta sin brud.

Projektet har idag dammats av. Målet är att skicka ut minst 100000 missionärer. På hemsidan backtojerusalem.com beskriver de aktiva i rörelsen hur de drillar missionärerna i att utstå hårda förhör."



fredag 24 december 2010

Så älskade Gud



måndag 20 december 2010

Julmusten kanske gudagiven



Slölyssnade på p1:s matprogram meny häromveckan och där sa de att julmustens skapare
Robert Roberts,var frikyrklig och nykterist, och ville skapa ett alternativ till julölen och spriten som ställde till så mycket elände för familjer på julen.
Hans son Harry studerade kemi i Tyskland och det var därifrån de ska ha fått det ursprungliga receptet på julmusten.
1910 startade de julmusttillverkning i Örebro.
Kanske en ide och recept inspirerat från himlen, välsignade blev de iallafall som företagare och familj.

abbedabbe

fredag 17 december 2010

underhållning i vatikanen



Barbröstade vackra atleter underhåller påvarna i vatikanen. Jag vet inte, men det får mej att tänka på det man läst om gamla romerska kejsare och grekiska som lät sig underhållas av vackra atleter.
Känns ganska mycket osmakligt tycker jag.

torsdag 16 december 2010

De saktmodiga ska kallas guds barn


När djävulen(anklagaren, förtalaren) viftar med sitt röda skynke framför dej för att lura dej rakt i fällan.










holger.ellgard

Då är det bättre att sitta under den Högstes skugga och njuta av det goda som han vill ge dej(läsa bibeln).

måndag 13 december 2010

Ljus i mörker

Jag är övertygad om att Guds änglar såg till att det planerade terrordådet i Stockholm misslyckades.
Det är tragiskt att en 28-årig småbarnsfar är så bedragen att han tror att han tjänar Gud genom att döda sig själv och dra med sig så många andra han kan.
Det är tragiskt att han trodde att han skulle få en plats i himlen på grund av detta.
Det är tragiskt att Satan så har förvridit och förvillat vissa människor att de tror de gör gott när de tar livet av andra och sig själv, det är djupaste mörker.
Att man behöver be om beskydd för Sverige och Sveriges befolkning är ju ganska självskrivet. Men man behöver också be för människor som är i djupaste mörker, att världens ljus Jesus Kristus ska lysa in i detta mörker. Kanske skulle vi då få se en eller flera nya Paulus-apostlar komma fram, därför för Gud är inget omöjligt.


Och detta är det budskap, som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.

Den som säger sig vara i ljuset och hatar sin broder, han är ännu alltjämt i mörkret.

Den som älskar sin broder, han förblir i ljuset, och i honom är inget som länder till fall.
Men den som hatar sin broder, han är i mörkret, och han vandrar i mörkret, och han vet inte vart han går; för mörkret har förblindat hans ögon.
1 johannesbrev 1:5,10,11.

fredag 10 december 2010

Röda liljor


Red lion amaryllis - Anders lagerås.

Hans läppar är röda liljor;
de dryper av flytande myrra.
höga visan 5:13



Och Herren talade till Mose och sa: Tag dig kryddor av yppersta slag: femhundra siklar myrradropp, hälften så mycket kanel av finaste slag, alltså tvåhundra femtio siklar, likaledes tvåhundra femtio siklar kalmus av finaste slag, därtill femhundra siklar kassia, efter helgedomssikelns vikt, och en hin olivolja.
och du ska av detta göra en helig smörjelseolja, en konstmässigt beredd salva; det ska vara en helig smörjelseolja.
2 mosebok 30:22-25

onsdag 8 december 2010

Ta bort bråte och göra väg



Jag såg en bild inom mej av en grävtraktor som forslade bort bråte häromdagen.
Det finns många ord i Bibeln om att rensa upp och göra väg för Herren, nedan är några. Jag ber att Guds ande ska hjälpa mig och andra och peka på bråte i sinnet och själen och i vardagen som behöver rensas bort, och ta emot rening genom Jesu kristi blod, så att vägen bereds för Herren.

Hör, man ropar:"Bered vägen för Herren i öknen, bana på hedmarken en jämn väg för vår Gud.
Alla dalar ska höjas och alla berg och höjder sänkas; vad ojämnt är ska jämnas, och vad oländigt är ska bli slät mark.
Herrens härlighet ska bli uppenbarad, och allt kött ska tillsammans se den. Ty så har Guds mun talat." Jesaja 40:3-5.

Det var om Johannes döparen, som profeten Jesaja talade, när han sade:
"Hör rösten av en som ropar i öknen: ´Bered vägen för Herren, gör stigarna jämna för honom´". matteus 3:3.






Rensa bort den gamla surdegen, så att ni blir en ny deg. Ni är ju osyrade; för vi har ett påskalamm, som är slaktat, nämligen, Kristus.
Låt oss därför inte hålla högtid, inte med gammal surdeg, inte med elakhetens och ondskans surdeg, utan med renhetens och sanningens osyrade bröd.
1 korintierbrev 5:7-8.


Och man ska ta av det slaktade påskalammets blod och stryka på båda dörrposterna och på det övre dörrträet i husen, där man äter det.Och man ska äta köttet samma natt; det ska vara stekt på eld, och man ska äta det med osyrat bröd tillsammans med bittra örter.

och ni ska äta det så: Ni ska vara omgjordade kring era länder, ha era skor på fötterna och era stavar i händerna. Och ni ska äta det med hast. Detta är Herrens påsk.
För jag ska på den natten gå fram genom Egyptens land och slå allt förstfött i Egyptens land, både människor och boskap; och över Egyptens alla gudar ska jag hålla dom; jag är Herren.
Och blodet ska vara ett tecken, er till räddning, på de hus, i vilka ni är; för när jag ser blodet, ska jag gå förbi er. och ingen hemsökelse ska drabba er med förstörelse, när jag slår Egyptens land. 2 mosebok 12:7,8,11-13


rena era själar, i lydnad för sanningen, till oskrymtad(oförfalskad) broderlig kärlek; och älska varandra av hjärtat med uthållig kärlek.
Ni som är födda på nytt, inte av någon förgänglig säd, utan av en oförgänglig:
genom Guds levande ord, som förblir. 1 petrusbrev 1:22,23

söndag 5 december 2010

Välsignelse

Den prästerliga välsignelsen
Herren välsigne dig och bevare dig.
Herren låte sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig.
Herren vände sitt ansikte till dig och give dig sin frid.

4 mosebok 6:24-26

När Gud välsignar en människa = talar väl om henne så betyder det att det går den människan väl - Guds ord är ju alltid ett skapande ord.
När en människa välsignar en annan människa har ordet kommit att betyda att hon vill sin medmänniska väl, önskar henne något gott.



Jag läste att i den hebreiska texten betyder verben välsigna, bevara, vända sitt ansikte i den här bönen både dåtid, nutid och framtid i samma ord (har välsignat, välsignar nu, kommer att välsigna.)Det ger ju en djupare och vidare betydelse av bönen.




Och kom till honom, den levande stenen som väl av människor är förkastad, men inför Gud är "utvald och dyrbar", och låt er uppbyggas till ett andligt hus, så att ni blir ett "heligt prästerskap", som ska frambära andliga offer, vilka genom Jesus Kristus är välbehagliga för Gud.

Men ni åter är "ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk, ett egendomsfolk", för att ni ska förkunna hans härliga gärning, han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus, ni som förut "inte var ett folk", men nu är "ett Guds folk", ni som "inte hade fått någon barmhärtighet", men nu "har fått barmhärtighet". (1 Petr. 2:4,5,9,10)



torsdag 2 december 2010

Grenen


Den kämpande grenen


Förbliv i Kristus, så förblir också Kristus i er. Såsom grenen inte kan bära frukt av sig själv, utan bara om den förblir i vinträdet, så kan ni det inte heller, om ni inte förblir i Kristus.
Kristus är vinträdet, ni är grenarna. Om någon förblir i Kristus och kristus i honom, så bär han mycken frukt; för utan Jesus Kristus kan ni inget göra.
Johannes 15:4-5

Förutan Kristus kan vi inget göra....

onsdag 1 december 2010

Gud beskyddade USA:s kust från orkaner 2010

2010 Atlantic Hurricane Season Oddly Active
Orkansäsongen 2010 i Atlanten var en av de mest aktiva som registrerats, men trots det så höll sig orkanerna borta från USA:s östkust och gulfkust.

En amerikansk meteorolog säger"This was a strange, strange season," said Keith Blackwell, a meteorologist at the University of South Alabama's Coastal Weather Research Center in Mobile.

"It was almost like we had a hurricane repellent over the U.S. East Coast and Gulf Coast. The storms were out there, but they just didn't approach the U.S."

"This year was the first time in recorded history that as many as 12 named hurricanes formed in the Atlantic without at least one of them making a U.S. landfall, said forecasters Phil Klotzbach and William Gray at Colorado State University."

"That stands out as the most remarkable feature of the 2010 season," said Jeff Masters, meteorological director for the Weather Underground website.

"Normally you'd expect four hurricanes to hit the U.S. with that kind of activity."

källa:national geographic